Actualitate

Anchetă penală la o primărie de comună din Alba unde un sfert dintre alegători au votat cu vize de flotant

Reprezentanți ai Primăriei Ceru Bacainti din Alba sunt vizați de o anchetă a Parchetului în legătură cu vizele de flotant aprobate înainte de alegerile locale.

Prezența la vot a fost de 113,95% , iar potrivit datelor oficiale, la alegerile din 27 septembrie, în comuna, erau 214 persoane cu drept de vot. La urne s-au prezentat 245 de persoane. 62 au votat pe liste suplimentare, respectiv cu viză de flotant. .

La Primăria Ceru Bacainti în lunile iulie, august și septembrie, 73 de persoane au aplicat pentru o viză de flotant. Din cele 73 de aplicații, 65 de cereri au fost acceptate de conducerea Primăriei.

Mandatul de primar a fost câștigat de actualul edil, Ioan Trif-PMP, care a primit 163 de voturi, din cele 240 valabil exprimate. Pe locul al doilea s-a situat candidatul PNL, Remus Florin Giurgiu cu 65 voturi și pe locul al treilea, cu 12 voturi, candidatul PSD-Ionel Sava.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au deschis un dosar penal în rem pentru fals intelectual și corupere a alegătorilor și au organizat o percheziție la sediul primăriei. Au fost ridicate o serie de înscrisuri, care urmează să fie administrate că probe în anchetă.

Sursa foto : impact.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button