Actualitate

Ambasada SUA la București anunță o ”întâlnire crucială” pentru a găsi soluții la criza cerealelor din Ucraina

Ambasada SUA la București a anunțat că vineri va avea loc la Galați o ”întâlnire crucială” pentru a găsi soluții la criza cerealelor din Ucraina. La întâlnire vor participa reprezentanți din România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite.

Participanții la întâlnire, despre care nu există încă alte informații, vor căuta soluții pentru consolidarea şi diversificarea rutelor alternative pentru exporturile de cereale pe cale ferată, rutieră şi maritimă.

Reamintim că România joacă un rol major în transportul cerealelor ucrainene.

Iată comunicatul integral:

În faţa adversităţii, unitatea primează. Într-o întâlnire crucială, care va avea loc la Galaţi mâine, România, Ucraina, Republica Moldova, Comisia Europeană şi Statele Unite îşi vor uni forţele, în urma ieşirii dure a Rusiei din Iniţiativa pentru cereale la Marea Neagră. Împreună, vom sublinia următoarele:

Coordonarea strânsă pentru continuarea exporturilor:

În ciuda distrugerii nemiloase de către Rusia a infrastructurii portuare ucrainene şi a depozitelor de cereale, rămânem angajaţi în asigurarea continuităţii neîntrerupte a exporturilor de cereale ucrainene, pentru a satisface cererea globală.

Recunoştinţa pentru sprijinul României: O expresie sinceră a recunoştinţei faţă de România pentru eforturile sale neclintite în sprijinirea exporturilor de cereale ucrainene.

Îmbunătăţirea rutelor alternative: colaborând, suntem hotărâţi să consolidăm şi să diversificăm rutele alternative pentru exporturile de cereale pe cale ferată, rutieră şi maritimă, asigurând rolul esenţial al Ucrainei pe piaţa alimentară globală.

Asistenţa continuă din partea SUA: Statele Unite rămân pe poziţie fermă alături de Ucraina, promiţând sprijin şi asistenţă continuă, pentru a ajuta Ucraina să depăşească provocările şi să promoveze prosperitatea în regiune.

Condamnarea acţiunilor Rusiei: denunţăm Kremlinul pentru că a transformat hrana în armă şi a pus în pericol securitatea alimentară globală.

Cu hotărâre şi solidaritate, mergem înainte, determinaţi în angajamentul nostru de a asigura un viitor mai luminos şi sigur accesului la alimente în întreaga lume.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button