Actualitate

Alina Gorghiu susține reconstrucția Ucrainei: „Este o șansă economică uriașă pentru România”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că reconstrucţia Ucrainei reprezintă o şansă economică „uriaşă” pentru România, iar Guvernul va trebui să formuleze un plan bine pus la punct pentru acest obiectiv.

Iată ce a spus aceasta: „Pentru proiectul reconstrucţiei Ucrainei e nevoie de stabilitate regională. Iar fără securitate pe Flancul estic, lucrurile ar deveni foarte complicate. Acest proiect este despre viitor şi nu mă refer la viitorul îndepărtat, însă o spun răspicat: reconstrucţia începe acum, nu la finalul războiului! Acum trebuie create acele mecanisme internaţionale pentru a susţine investiţiile”

Ea a arătat că sunt multe soluţii care se discută în prezent la nivel internaţional, însă, indiferent de opţiune, fie că este vorba de asigurări de război pentru companii sau Fondul pentru Reconstrucţia Ucrainei, încrederea sectorului bancar internaţional este vitală.

Alina Gorghiu a adăugat că România se implică în acest efort internaţional.

Cooperarea dintre Ucraina şi Republica Moldova nu trebuie să cadă în plan secund, a punctat senatorul PNL.

„Un pas important în consolidarea acestei relaţii ar fi ca autorităţile ucrainene să renunţe la sintagma ‘limba moldovenească’. Asta ar ajuta mii de absolvenţi etnici români din sudul Ucrainei să se înscrie la facultăţile din România şi din alte state europene”, a explicat Alina Gorghiu.

Ea a menţionat că este foarte important ca, până la finalul acestui an, atât Ucraina, cât şi Republica Moldova să poată începe negocierile de aderare la UE.

„România a susţinut şi va susţine şi dorim să vedem cât mai rapid o decizie în acest sens din partea Comisiei Europene”, a menţionat Gorghiu

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button