Actualitate

Alina Gorghiu susține că este inevitabil: „Nicolae Ciucă este principalul candidat la prezidențiale”

Alina Gorghiu, acum ajunsă președinte al Senatului României, susține că premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, este un favorit indiscutabil pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Coaliția cu Partidul Social Democrat (PSD) nu este exclusă nici în viitor, dar nu se poate vorbi despre candidatură comună cu social-democrații pentru alegerile prezidențiale din 2024.

În privinţa candidaţilor la preşedinţie, mai avem doi ani şi. E absolut prematur să emit opinii referitor la persoane însă, la nivel de principiu, pot să vă spun că Partidul Naţional Liberal în istoria recentă, post-Revoluţie, a avut candidat la preşedinţie preşedintele de partid, de altfel şi celelalte partide au cam respectat această regulă. Dar nu a fost o discuţie în Partidul Naţional Liberal referitoare la preşedinţie la acest moment. E mult prea devreme”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic de la la Prima TV.

Alina Gorghiu a mai declarat, că îi este greu să creadă că PNL nu va avea candidat propriu pentru funcţia de preşedinte a ţării, afirmând că va vota în partid pentru a avea candidaturi separate şi nu comune cu PSD. Aceasta susţine că, de altfel nici „nu s-a pus problema de candidaturi comune” cu PSD, subliniind că nici nu crede că se va pune.

Premierul Ciucă, fiind și președintele PNL, este principalul candidat pentru a accede, din partea PNL, la cea mai înaltă funcție în statul român, a mai spus președintele Senatului.

”Este preşedintele partidului şi nu ai cum să nu îl vezi ca principalul candidat la funcţia pentru această demnitate în statul român”, a declarat, Alina Gorghiu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button