Republica Moldova

Alina Gorghiu intervine în R. Moldova: „Democraţia şi statul de drept sunt atacate prin acţiunile de război hibrid ale Rusiei”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că democraţia şi statul de drept din Republica Moldova sunt constant atacate prin acţiunile de „război hibrid” ale Rusiei, iar dezinformarea este „prima armă” pe care o folosesc aceştia pentru a destabiliza.

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru.

Iată ce a declarat aceasta: „Mă bucur că prima mea vizită oficială în calitate de ministră a Justiţiei este în Republica Moldova. Este un mesaj puternic de confirmare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova în orice domeniu. Am asigurat-o pe doamna ministră că vom continua demersurile susţinute în relaţia cu instituţiile UE şi statele membre în sprijinul Republicii Moldova, pe toate palierele legate de integrarea europeană”.

Ea a adăugat că România acordă sprijin pentru obţinerea unei decizii pozitive până la finalul anului în curs privind deschiderea de către Republica Moldova a negocierilor de aderare.

Alina Gorghiu a mai afirmat că dezinformarea este „prima armă” pe care o folosesc ruşii pentru a destabilizare.

„Să nu uităm: democraţia şi statul de drept din Republica Moldova sunt constant atacate prin acţiunile de război hibrid ale Rusiei. Miza strategică comună este să contracarăm aceste acţiuni. Regiunea nu îşi permite destabilizarea R. Moldova.”, a spus Alina Gorghiu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button