Actualitate

Alexandru Săraru: „CRESC” PENSIILE ZILNIC! CUM MAI POATE AVEA CINEVA ÎNCREDERE ÎN BUDĂI, CIOLACU SAU CIUCĂ?!

Alexandru Săraru, membru CNC AUR, vorbește despre subiectul sensibil privind pensiile. „Am tot atras atenția în legătură cu acest subiect delicat al pensiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, poate concura cu brio la concursul <cel mai mincinos ministru al guvernului Ciucă-Ciolacu>. În fiecare zi, Budăi ne spune că vor crește pensiile. După ce PSD propunea în anul 2020, un procent de 40%, în 2021 au scăzut procentul la 10%, iar acum creșterea pe care o iau în calcul de la 1 ianuarie de este doar 6%! Bătaie de joc! Cum să vii în fața romanilor cu 6% când inflația de anul acesta, până acum, este de 16%! Prețurile la gaze cu crescut cu peste 70%, la încălzire cu peste 40%. Nu mai vorbesc despre medicamente și alimente.
Cum puteți să vă bateți joc de milioane de români care au contribuit la construirea României de azi? „, afirmă Săraru.

10% ÎNSEAMNĂ 100 LEI PENTRU 1,2 MILIOANE DE ROMÂNI!

„Și chiar dacă procentul creșterii ar fi de 10%, asta ar însemna pentru 1,2 milioane de români, o creștere de 100 de lei. Ce poți face cu 100 de lei în ziua de astăzi, în condițiile actualei cote a inflației? În prezent, bugetul de pensii are un deficit de 13 miliarde de lei. Adică, după ce se încasează contribuțiile din salarii aferente pensiilor, tot mai este nevoie de 13 miliarde de lei. Atât timp cât nu există o strategie clară pentru a creștere numărul locurilor de muncă și implicit pentru a se putea susține pensiile, statul român nu face decât să ne îngroape din ce în ce mai tare.

La buget au ajuns încasări cu 30% mai mari pe baza inflației existente. Cu toate acestea, statul se împrumută la dobânzi colosale: 8, 9, chiar 10%. Aceasta în condițiile în care state similare din zonă se împrumută la o rată a dobânzii de 2-3%.”, dezvoltă Alexandru Săraru

CUM MAI POATE AVEA CINEVA ÎNCREDERE ÎN BUDĂI, CIOLACU SAU CIUCĂ?!

„Chiar dacă rata oficială a inflației este de 16%, pensionarii o resimt la un nivel mult mai mare, undeva în jur de 35-40%. Pentru că pensionarii cheltuie cei mai mulți bani pentru alimentele de bază, care au creșteri de preț spectaculoase. De asemenea, medicamentele, care au o creștere a prețului de 65-70%. Nu mai vorbesc despre utilități. Nu se pune problemea creșterii pensiilor, din contră. Acestea scad prin erodarea puterii de cumpărare.

Credeți că mai poate să aibă cineva încredere în ceea ce spun Budăi, Ciolacu sau Ciucă? Credeți că pensionarii mai cad în plasa promisiunilor deșarte ale pesediștilor și peneliștilor? Sunt de 1 an la guvernare, iar în tot acest timp s-au ținut doar de promisiuni și de băgat la apă procentele de creștere a pensiilor.”, concluzionează Săraru.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button