Distribuți acest articol

George Simion a realizat o nouă provocare astăzi. Acesta a lansat o consultare în mediul online și îi întreabă pe români dacă ar fi cazul să fie inițiată o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu.

Parlamentarii AUR acuză alianța PNL-USR de creșterea prețurilor, înghețarea pensiilor și salariilor, de explozia tarifelor la energie electrică și gaz, după așa-zisa liberalizare, mai pe scurt: de catastrofala gestionare a țării.

Stăm pe o bombă de nemulțumire socială ce ar putea exploda în orice moment. Guvernul actual nu a știut să producă nimic, doar s-a împrumutat într-un ritm galopant. De aici și până la creșterea prețurilor a fost doar un pas, fără să mai vorbim despre ce s-a întâmplat pe piața de energie, acolo unde tarifele au explodat fără nici o justificare. România are nevoie de un guvern responsabil, nu de amatori care se joacă de-a conducerea țării îndatorând generațiile care vor avea să vină” a declarat Adrian Axinia, parlamentar AUR.

Moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin un sfert din numărul total al parlamentarilor aleși. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.


Distribuți acest articol