Actualitate

Alegeri parlamentare 2020. Caragiale și STS sunt cu noi! Votăm petru o Românie pierdută

La 31 de ani de la răsturnarea regimului Ceaușescu, în anul pandemiei și al restricționării drepturilor și libertăților oamenilor, românii sunt chemați la vot. Pentru a alege viitorul Parlament al lui Klaus Werner Iohannis. Șeful statului a votat dimineață la o secție de vot organizată în cadrul Liceului „Jean Monnet” din București. Înainte să intre în cabina de vot pentru a-și exprima opțiunile, Iohannis, care a venit de-acasă cu pixul, a trecut pe la operatorul de tabletă din secție, cu cartea de identitate. Aceasta l-a pus să-și dea masca jos pentru a fi identificat.

Votarea în țară se desfășoară de la ora 7,00 până la 21,00. 

Prezența la vot pe țară la scrutinul parlamentar a fost până la ora 8,00, de 1,29%, respectiv 236.103 de alegători, potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului de vot. Alegătorii care, la ora 21,00, se află în sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara acestui sediu pot să își exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23,59, aceștia primind bonuri de ordine cu ștampila de control a secției de votare.În străinătate, se votează pe parcursul a două zile – sâmbătă și duminică, fiind organizate peste 700 de secții.

În mediul urban, s-au prezentat la urne 139.391 de alegători, iar în rural 96.712.    

În străinătate, se votează pe parcursul a două zile – sâmbătă și duminică, fiind organizate peste 700 de secții.

Senatorii și deputații sunt aleși prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale, pentru un mandat de patru ani. 

Prezența la vot pe țară la scrutinul parlamentar a fost până la ora 8,00, de 1,29%, respectiv 236.103 de alegători, potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

În mediul urban, s-au prezentat la urne 139.391 de alegători, iar în rural 96.712.

 În București au votat 1,43% dintre alegători. În Sectorul 1 s-au prezentat la urne 1,69% din totalul alegătorilor înscriși în liste, în Sectorul 2 – 1,55%, în Sectorul 3 – 1,21%, în Sectorul 4 – 1,48%, în Sectorul 5 – 1,2

La alegerile parlamentare din 2016, prezența la urne pe țară până la ora 8,00 a fost de 1,08%.2% și în Sectorul 6 – 1,57%.

Alegeri parlamentare 2020. Reguli în secțiile de votare

– accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia. Alegătorii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și la ieșirea din acesta;

– distanțarea de minimum 1 metru poate fi asigurată și prin marcarea acesteia între persoanele ce așteaptă în curtea sau în fața sediului secției de votare. Este recomandabil ca și în curtea sau în fața sediului secției de votare alegătorii să poarte masca de protecție,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button