Actualitate

Agenda USR pe timp de război – În timpul nebuniei din Ucraina, USR avea grija desființării SIIJ-ului și dărâmarea Guvernului Ciucă

Analistul politic Bogdan Teodorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul, a făcut o analiză  situației interne a politicii românești.  Ajungând la USR, invitatul lui Marius Tucă a afirmat că acesta poate fi considerat studiu de caz.

Motivul? – Întrucât în perioada războiului de la granița României, membrii USR  au cerut desființarea SIIJ ( Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție) și demisia premierului Nicolae Ciucă pentru că ar fi plagiat teza de doctorat.

„USR este, de fapt, studiu de caz. În timpul nebuniei din Ucraina, USR avea o grijă -SIIJ-ul. Ce facem cu SIIJ-ul, Comisia de la Veneția. Toată comunicarea lor era cu SIIJ-ul. Bun, l-au desființat ce mai vrei?

Acum au trecut la celălalt nivel – cer demisia lui Ciucă fiind că este plagiator, poate să fie, dar în timpul războiului din Ucraina, tu vrei să dai jos Guvernul că e Ciucă plagiator ? Cu asta îți faci campanie și crezi că o să câștigi ceva?”, a declarat Bogdan Teodorescu.

„Există o stranie incapacitate de a-și calibra mesajul și publicul pe o agendă normală de a fi ancorat în realitate. În momentul de față noi avem o problemă mare. Se vede! Și problema ta a fost SIIJ-ul până acum și acum este Iohannis, Helvig și cu Ciucă militarizează România”, a spus el.

Întrebat dacă USR scade în sondaje în acest moment, Bogdan Teodorescu a afirmat: „În momentul de față scade. Contează foarte mult când se termină nebunia (războiul din Ucraina n.red). Când se termină nebunia, noi ne vom întoarce la ale noastre și atunci discursul lor cu SIIJ-ul s-ar putea să aibă relevanță. Ei au pierdut voturi din publicul lor”.

Bogdan Teodorescum despre Nicușor Dan, Fritz și Clotilde: „Un acord perfect tripartit”

„Marius Tucă: „În timpul ăsta a avut loc o întâlnire istorică între Nicușor Dan și Fritz de la Timișoara care au făcut un acord pentru fluidizarea traficului și încălzire”.

Bogdan Teodorescu: „Lipsește doamna Clotilde. Puteau să semneze pentru mai buna folosire a rețelelor de salubrizare, toți trei. Atunci era un acord perfect tripartit”.

Marius Tucă: „Până la urmă a semnat tot la Sectorul 1 tot cu cei care erau mafioți”.

Back to top button