Actualitate

AEP prezintă lista competitorilor care au obținut pragul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunța că a publicat lista competitorilor electorali care au obținut, individual sau într-o aliantă electorală, cel puțin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la alegerea autoritătilor administrației publice locale din anul 2020 și au dreptul de a obține rambursarea cheltuielilor electorale efectuate la nivel local și central, după caz.

Potrivit unui comunicat al AEP transmis, vineri, 16 octombrie, lista se află pe site-ul www.finantarepartide.ro, secțiunea ACASĂ.

AEP precizează că, pană la data de 28 octombrie 2020, mandatarul financiar coordonator poate depune cererea de rambursare a cheltuielilor electorale aferentă alegerilor locale din anul 2020, impreună cu toate documentele prevăzute în Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activitătii partidelor politice și a campaniilor electorale, cu modificările și completările ulterioare și în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activitătii partidelor politice și a campaniilor electorale aprobate prin H.G. nr. 10/2016. Cererile de rambursare depuse după această data nu vor mai fi luate în considerare, mentionează sursă citată.

Conform www.finantarepartide.ro, partidele politice, alianțele politice și organizațiile cetătenilor aparținând minoritătilor naționale care au obținut, individual sau într-o aliantă electorală, cel puțin 3% din totalul voturilor exprimate rezultat prin însumarea voturilor exprimate pentru toate consiliile locale și de sector al municipiului București, consiliile județene, Consiliul General al Municipiului București, precum și toate candidaturile de primar, respectiv primar general al municipiului București sunt: PNL, PSD, Alianță USR PLUS, PMP, Pro România și UDMR. Mai sunt și partide sau alianțe și candidați independenți care au obținut 3% din voturile exprimate la nivelul circumscripției electorale județene.

Sursa articol : https://ziare.com/politica/stiri-politice/partidele-care-au-obtinut-pragul-electoral-1638050

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button