Distribuți acest articol

Adrian George Axinia, deputat AUR de Prahova, susține că pădurile se taie în complicitate cu factorul politic și că beneficiarii finali ai acestor tăieri sunt marile companii prelucrătoare de lemn.

“În toată România, dar mai ales în Prahova, situația nu a devenit deloc mai bună. Pădurile sunt tăiate departe de ochii românilor, motiv pentru care și asistăm la situații complicate precum creșterea cazurilor de urși care coboară în zonele locuite. Înțeleg pe deplin nesiguranța de care vorbesc cetățenii, căci în multe din cazuri aceste animale devin agresive. La momentul de față există o activitate intensă în păduri fapt care determină această migrație.

Pădurile sunt tăiate și nu este bine. Se profită de sărăcia din România, indusă chiar de proastele guvernări, pentru a se face acte de corupție ce permit desfășurarea acestor ilegalități.

În acest timp în Ploiești am ajuns să respirăm mai mult noxe și praf decât oxigen. Nu este normal din moment ce suntem unul din județele cele mai favorizate din punct de vedere a suprafeței de teren cu pădure. Cu toate acestea există companii care știu că nu respectă reglementările de mediu și aruncă în aer substanțe chimice care ne fac mult rău. Și aici autoritățile nu își fac treaba: este necesar un echilibru între profit și sănătatea oamenilor, să mai scădem profitul dus în afara României și să investim mai mult pentru sănătatea românilor.

Combinând cele două acțiuni ajungem la numărul mare de persoane cu probleme respiratorii sau deviate din acestea. Poluarea nu reprezintă doar un moft, poluarea produce victime umane și cu viața nu trebuie să ne jucăm” a declarat Adrian George Axinia.


Distribuți acest articol