Actualitate

Adrian Axinia – Din cauza unor orgolii politice, peste 300 de angajați STB vor fi concediați pentru că au cerut condiții mai bune de muncă

Deputatul Adrian Axinia a lansat un apel la Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, precum și la Adrian Criț, directorul general STB, să își reconsidere poziția față de angajații din Transporturi pentru a nu le distruge destinele din cauza unor orgolii politice.

Pentru că au îndrăznit să ceară condiții mai bune de muncă, peste 300 de angajați vor fi concediați într-o decizie luată de directorul general al STB.

Peste 700 de oameni au cerut demisia directorului regiei într-un protest spontan la sfârșitul lunii ianuarie.

„Sute de lucrători din transportul bucureștean vor fi afectați în urma ordinului de concediere pe care directorul STB l-a dat pentru că acești oameni au îndrăznit să facă o grevă prin care să arate numeroasele nemulțumiri de la locul de muncă.

La sfârșitul lunii iaunuarie a avut o grevă spontană. S-au inițiat numeroase demersuri de dialog către conducerea STB și către conducerea Primăriei Capitalei. Bineînțeles că aceste demersuri au rămas fără răspuns. (…)

Oamenii își doreau să arate în ce condiții inumane de muncă lucrează. Peste 30% din flota de autobuze se află în garaj pentru probleme minore și pentru lipsa pieselor de schimb. O mare parte din flota care circulă pe străzile din București au peste 1 milion de kilometri. Judecați dumnvoastră în ce siguranță se poate realiza acest drum.

Oamenii nu au cerut o mărire de salariu, ci o indexare a salariului în raport cu inflația, deoarece toate prețurile au luat-o razna din cauza creșterii prețurilor la energie și combustibil. (…)

Directorul general a decis constituirea unei comisii disciplinare și a impus concedierea, indiferent de argumente, a unui număr de 300 de angajați, deși ne lovim de o lipsă de forță de muncă. Deciziile acestui director nu sunt luate ca să liniștească lucrurile în Societatea de Transport București, ci se dorește a induce o stare de teroare.

Fac apel la Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, precum și la Adrian Criț, directorul general STB, să își reconsidere poziția față de angajații din Transporturi pentru a nu le distruge destinele din cauza unor orgolii politice.”, a scris Adrian Axinia pe Facebook.

Back to top button