Actualitate

Actorul Florin Piersic, vindecat în copilărie de Sfânta Parascheva ~ InfoPrut

Actorul Florin Piersic a povestit în exclusivitate pentru Doxologia.ro cum l-a vindecat Sfânta Parascheva în copilărie, pentru rugăciunile fierbinți ale mamei sale. Actorul a mărturisit că este foarte legat de biserică, mama lui, Vera, fiind soră de preot. 

Actorul a mărturisit că și-a petrecut copilăria într-un mediu în care Biserica își găsea locul în mod natural.

„Eu sunt foarte legat de Biserică, de preoți, de faptul că am stat atât de mult la Pojorâta, la Sadova, la Câmpulung Moldovenesc, la Gura Humorului”, a spus actorul, „mă duceam de Crăciun și de Sfintele Paști la Cajvana”.

La Cajvana, lângă Suceava, era preot paroh unchiul său, Orest Malcinschi. „El era prietenul cel mai apropiat de tatăl meu”, a povestit actorul. „Și, întâmplător sau nu, tatăl meu și Orest Malcinschi s-au căsătorit cu cele două surori ale Părintelui Pașcanu”.

Actorul își amintește cum, de fiecare Crăciun, abia aștepta să bată toaca la biserica din Cajvana: „Primul lucru pe care îl făceam – vorbeam cu pălimarul și spuneam: «Vin să bat toaca!»”.

„Eu mă rog la Maica Domnului, o ador”, a spus Florin Piersic.

Actorul a dezvăluit că are mare evlavie și la Sfânta Paraschiva. Păstrează și azi icoana Sfintei, la care mama lui s-a rugat pentru el în copilărie, când a fost foarte bolnav:

„Am fost foarte bolnav și mama mea o noapte întreagă, cu icoana – pe care o am, o păstrez tot timpul – la care mama s-a rugat și a spus: «Dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu-l lua pe Florinel!»”.

Actorul a are 84 de ani. Părinții săi erau amândoi originari din Bucovina. Florin Piersic și-a petrecut copilăria la Corlata, Pojorâta, Cajvana, Cernăuţi. Când a fost foarte bolnav, locuia cu părinții la Sibiu, pe Strada Hecht nr. 2.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button