Actualitate

ACȚIUNE EUROPEANĂ PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR FEROVIARE

27 Noiembrie 2020Sursa: IGPR

Poliția Română a participat, alături de poliții din celelalte state europene, la o acțiune de o zi desfășurată sub egida RAILPOL.

Începând cu dimineața zilei de 25 noiembrie 2020, timp de 24 de ore, polițiștii structurilor de poliție transporturi au acționat în cadrul acțiunii „Rail Action Day – RAD 24 BLUE”, derulată la nivel european, sub egida RAILPOL.

La acțiune au participat 410 polițiști și 71 de reprezentanți ai instituțiilor partenere (CFR, ISU, Jandarmerie, AGIFER), fiind efectuate verificări în 360 de stații de cale ferată și 474 de trenuri.

Pe parcursul activităților, au fost verificate peste 700 de persoane și peste 100 de centre de colectare a metalelor, fiind confiscate 14.480 de kilograme de material feros și neferos.

De asemenea, polițiștii au constatat câte o infracțiune de distrugere de material rulant și  lovire sau alte violențe și au identificat cinci persoane bănuite de comiterea de fapte penale.                   

Exemplu:

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au efectuat un control la o societate comercială specializată în colectarea deșeurilor feroase și neferoase, fiind descoperite 980 de kilograme de fier brut, pentru care nu s-a putut face dovada documentelor de proveniență.

A fost luată măsura sancționării contravenționale față de administratorul societății și a fost dispusă confiscarea deșeurilor feroase.

Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
Detalii

Relaţii cu publicul
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
Detalii

Abonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button