Actualitate

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR ÎN ZONELE DE TRECERE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

08 Octombrie 2020Sursa: IGPR

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi și ai Direcției Rutiere au acționat, la data de 6 octombrie 2020, pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 2.612 sancţiuni contravenţionale, dintre care 320 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2017 pentru alte abateri prevăzute de legislația rutieră și 275 pentru alte fapte.

În urma neregulilor la regimul rutier, polițiștii au constatat 16 infracţiuni și au reținut 238 de permise de conducere, dintre care 81 au fost reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 18 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerile la nivel cu calea ferată și 139 pentru alte abateri.

De asemenea, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost reținute 98 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Vă reamintim că:

·La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune.

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

b) semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;

c) întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare la lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Semnalări cazuri de corupţie
Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806
Detalii

Relaţii cu publicul
Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.
Detalii

Abonare la newsletter
Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.
Detalii

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button