Actualitate

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR, ÎN TRENURI ȘI STAȚII DE CALE FERATĂ

La data de 18 noiembrie 2020, la nivel național, polițiștii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, din bagaje și de bagaje de la călători, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în domeniul transporturilor feroviare de călători.

În cadrul acțiunii, au fost făcute verificări în 326 de stații de cale ferată și 329 de trenuri de călători, fiind legitimate 1.386 de persoane.

Au fost depistate 2 persoane în flagrant delict, 2 urmăriți, 5 minori lipsiți de supraveghere, 3 bolnavi psihic și 9 persoane fără adăpost.

Polițiștii au aplicat 399 de sancțiuni contravenţionale, cele mai multe, 252, la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 54 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, sancțiuni contravențioanle au mai fost aplicate la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor (3) și la H.G. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române (33).

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 116.040 de lei.

        Exemplu:

La data de 18 noiembrie 2020, polițiști Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna – Postul de Poliție T.F. Sfântu Gheorghe au fost sesizați de o femeie din Boroșneul Mare, județul Covasna, cu privire la faptul că soacra sa, de 87 de ani, nu a mai ajuns la domiciliu.

În urma activităților desfășurate, a fost depistată, în stația CF Sfântu Gheorghe, o femeie care corespundea cu semnalmentele indicate de femeie.

Persoana respectivă a fost invitată la sediul postului de poliție, unde a fost identificată ca fiind cea dispărută. Femeia a fost preluată de membrii familiei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button