Actualitate

A fost dat startul înscrierilor la concursul de creaţie literară „Ion Creangă” – Povești ~ InfoPrut

Cetățenii români din România, R. Moldova și Ucraina se pot înscrie la cea de-a 29-a ediție a Concursului Naţional de creaţie literară „Ion Creangă – Poveşti” până pe 20 martie, concurs organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, notează Agerpres.

Concursul cuprinde trei secţiuni: „Poveşti scrise de copii”, la care pot concura elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, „Poveşti scrise de adolescenţi”, destinată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani și „Poveşti scrise de adulţi”, pentru persoane cu vârsta de peste 20 de ani.

Câştigătorii Premiilor I la Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Poveşti, la oricare din ediţiile anterioare, nu mai pot participa la ediţia de anul acesta şi nici la o ediţie viitoare, în cadrul aceleiaşi secţiuni. În situaţia în care se înscriu la concurs, vor fi descalificaţi. Excepţie face cazul în care participantul a trecut la o altă etapă de vârstă şi poate concura la secţiunile superioare din punct de vedere cronologic.

Reprezentanţii Muzeului Naţional al Literaturii Iaşi au precizat că nu pot fi înscrise în concurs creaţii literare declarate câştigătoare într-un alt concurs de creaţie literară.

Prin trimiterea lucrărilor, concurenţii îşi dau acordul pentru publicarea textului lor, în cazul în care acesta ar urma să fie premiat.

Conform tradiţiei, poveştile premiate la ediţia de anul acesta vor fi publicate în volumul Poveştile de la Bojdeucă, care va fi lansat în anul 2022. Premiile vor fi anunţate în cadrul Zilelor Bojdeucii, eveniment desfăşurat în perioada 14-15 aprilie 2021. Tot atunci se va lansa volumul Poveştile de la Bojdeucă, cu textele autorilor premiaţi la ediţia din anul 2020.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button