Actualitate

80 de milioane de euro ne costa salvarea a 40.000 de români COVID, din cele 50 miliarde împrumutate de Cîțu și dispărute

În România în mod oficial există peste 40.000 de români care au murit datorită coronavirusului. Vom lua aceste cifre ca fiind reale și nu vom combate sub nici o formă această valoare, asta deși în multe cazuri este vorba despre bolnavi ce aveau covid și nu au murit datorită covidului.

Pentru a nu-l contrazice pe Arafat, vom prelua cifrele așa cum există ele în spațiul public.

Timp de aproape un an guvernul PNL – USR condus de Florin Cîțu a avut o singură miză: alegerile interne din PNL și din USR. Pandemia parcă nu a mai existat, totul părea perfect, premierul ne anunța că totul este bine și el a reușit să învingă pandemia.

Astăzi aflăm că peste 40.000 de români au murit de covid de la începutul pandemiei. Interesant este că numărul de morți față de anii în care această pandemie nu exista nu a crescut foarte mult, dar acesta reprezintă un aspect ce îl vom analiza într-un alt articol.

În toată această perioadă singura strategie a guvernului de a combate pandemia a reprezentat-o vaccinarea cu produse care totuși pot duce la îmbolnăvire, în unele cazuri chiar cu deces, dar se spune că cei vaccinați vor face o formă mai ușoară de boală. Așa că fiecare persoană vaccinată și care trece prin boală se întreabă retoric: oare cât de rău ar fi fost dacă nu m-aș fi vaccinat. Iar realitatea este una singură: pur și simplu nu se știe, este o problemă de soartă, de genetică, de cât de capabil este organismul fiecăruia dintre noi să reziste în fața acestei boli veni nu știm exact de unde.

În România nu există tratament pentru covid, ceea ce este extrem de ciudat. Românii ajung la spital cu forme ușoare, medii sau grave, însă nu primesc tratament decât foarte târziu și de cele mai mult ori nu este cel corect. Orice medic pneumolog din această lume îți va spune că orice formă de pneumonie netratată va duce la complicații, în cele din urmă la forme grave cu internare și posibil chiar la moarte. Pneumoniile nu trec de la sine, vaccinurile nu pot trata ci doar preveni, iar fără un protocol medical care să includă tratarea în cele din urmă se ajunge la internare.

În cazul în care o parte din româniii ce s-au îmbolnăvit ar fi primit tratament încă de la primele semne ale bolii, tratament prescris ambulatoriu, adică de luat acasă, peste 90% din cazurile medii sau grave nu ar mai exista și coada la spitale ar înceta. Însă românii sunt obligați să ajungă la spitale și să sune la urgențe tocmai pentru că medicii de familier nu pot prescrie aceste medicamente deoarece nu au permis de la cei de sus, adică cei din ministerul sănătății.

La acest moment tratament pentru covid există și există chiar mai multe scheme de tratament agreate.

Vom lua în considerare un singur exemplu: anticorpi monoclonali. Tratamentul cu acest tip de medicament costă undeva la aproximativ 2.000 de euro de fiecare pacient. Ministerul sănătății, sau cineva de acolo, a tras concluzia că reprezintă prea mult și românii nu merită un asemenea efort.

Am avut la dispoziție un an de zile să cumpărăm medicamente și să avem asigurate stocurile necesare pentru a ne bate cu această boală. Un an de zile singura strategie a guvernului a fost vaccianarea, fără nici o măsură luată pe tratare. Anunțurile făcute în mod oficial parcă ascundeau o bucurie diabolică atunci când cineva nevaccinat ajungea la spital și murea: a meritat acest lucru deoarece nu s-a vaccinat. Însă vaccinarea nu garantează că nu te îmbolnăvești sau că nu vei muri, o spun chiar studiile.

Guvernul condus de Florin Cîțu și parțial cel condus de Orban au purtat o mare responsabilitate în această perioadă și nu au folosit-o deloc. Numai în anul 2020 România s-a împrumutat cu peste 30 de miliarde de euro, adică în fiecare zi a anului 2020 Florin Cîțu a împrumutat țara cu aproape 100 de milioane de euro. Nici nu poți pronunța aceste sume, când te gândești la faptul că în doi ani s-a luat aproape 50 de miliarde de euro, adică cât două PNRR-uri la un loc, dar fără ca nimeni să știe unde anume s-au dus banii. Impresia generală este că în acești doi an am asistat la un jaf de proporții deoarece vorbim de cele mai mari împrumuturi pe care România le-a luat vreodată într-un singur an.

Sumele de bani luate și dispărute sunt colosale, nici nu putem să numărăm zerourile, atât de mari sunt.

Tocmai am scris mai sus că acest guvern criminal nu a luat nici o măsură pentru a cumpăra medicamente pentru tratare. Sigur că spitalele s-au umplut, dar este tocmai vina PNL și USR, cele două partide care puteau face ceva și nu au făcut. Băieții ăștia fără carnet au condus un camion direct în zid. Așa se face că în loc să facă stocuri de medicamente, ei și-au continuat campania electorală internă.

Să spunem că am fi cumpărat 40.000 de doze de anticorpi monoclonali. Acestea doze ar fi costat, la două mii de euro dozare, 80 de milioane de euro. Sigur că unii de prin guvern și din minister au spus că românii nu merită două mii de euro ca să le salvezi viața. Însă suma nu este deloc mare, așa cum ea ar părea. Dacă Florin Cîțu a luat în fiecare zi a anului 2020 în împrumut aproape 100 de milioane de euro, putea să aloce banii dintr-o singură zi din 365 de zile pentru achiziția a 40.000 de doze de tratament. Cu aceste doze România nu ar fi avut astăzi nici un singur deces de covid, spitalele erau goale și am fi avut o încredere mai mare în autoritatea politică.

Aceasta este România lui Iohannis, Cîțu și Cioloș, o Românie în care se poate în împrumut în fiecare zi a unui an aproape 100 de milioane de euro, dar nu se pot aloca 80 de milioane de euro pentru salvarea vieții a 40.000 de români.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button