Actualitate

400.000 de cutii de Euthyrox urmează să ajungă în țară

Euthyrox este un medicament esențial în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne a adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirparilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie), la pacienții cu cancer tiroidian. Levotiroxina sodică, substanță activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecțiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Prețul pentru importul unei cantități de 400.000 de cutii de Euthyrox 75 mcg și 125 mcg a fost aprobat de Ministerul Sănătății printr-un Ordin publicat în Monitorul Oficial , iar prețurile vor fi 21,39 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 75 mcg și 27,32 lei/cutia cu 100 comprimate Euthyrox 125 mcg.

Criză Euthyrox, medicament vital pentru 500.000 de pacienți români care suferă de afecțiuni tiroidiene, a început în luna ianuarie.

Din 2015, prețurile medicamentelor de pe piața din România sunt la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, ceea ce face ofertă neatractivă pentru producătorii care preferă să livreze medicamentul pe piețele externe care îl cumpără cu un preț uneori și de patru ori mai mare.

Pt că din 2015 , prețurile medicamentelor de pe piața din România sunt la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, ofertă pentru producători este neatractivă , ei preferând să livreze pe piețele externe , unde medicamentul se cumpără cu un preț de până la patru ori mai mare.

Sursa foto : fabricatinromania.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button