Distribuți acest articol

Din învins Florin Cîțu s-a transformat aparent într-un învingător. La momentul de față nu doar că partidele politice nu se mai feresc de el dar chiar insistă să vină la guvernare alături de PNL.

USR și PSD se umilesc în fața PNL-Cîțu, fiecare așteptând un rezultat final la criza politică actuală.

Acum mai bine de o lună AUR a depus o moțiune de cenzură și guvernul PNL-USR a văzut. Florin Cîțu s-a supărat foarte tare atunci pe USR, care tocmai votase căderea propriului guvern.

Președintele l-a nominalizat pe Dacian Cioloș premier. Acesta s-a pus în genunchi în fața PNL pentru a reface coaliția însă au fost refuzați. S-a prezentat umil în fața parlamentului și nu a reușit să convingă absolut nici un partid politic să îl voteze.

A urma apoi numirea lui Nicolae Ciucă, văzut ca o soluție venită din zona militară. Cu toate acestea el a făcut de rușine armata atunci când s-a prezentat în fruntea unui guvern PNL, partid din care face parte. Nici el nu a reușit să convingă pe mai mulți, așa că a abdicat, și-a depus mandatul înainte de a se prezenta în fața parlamentului.

Așa că președintele actual, Klaus Iohannis, așteaptă din partea partidelor o soluție, una care să găsească majoritatea necesară.

Așa se face că PSD și USR s-au oferit ambele să facă alianță cu PNL, căci între ele nu pot face acest lucru.

Acum Florin Cîțu, ajuns între timp președinte de partid, are de ales cu cine va face alianță, cu cine se va iubi în următoarea perioadă. Cu USR au încerca acest lucru și nu le-a mers, acum vor încerca și cu PSD.


Distribuți acest articol