1 Decembrie ni l-au luat. Or să ne ia și Crăciunul?
Distribuți acest articol

1 Decembrie 2020 la Arcul de Triumf din București. În loc de paradă militară cu suflu patriotic, un spectacol al grotescului; al pustiiciunii. În sfârșit, Iohannis a fost stăpân absolut al pieții eliberate de români, chiar de ziua lor. Și după cum s-a înfipt, cu spatele la eroii de pe Arcul de Triumf, s-a dorit și un stăpân al victoriilor lor.

Nici avioanele nu au mai zburat. N-aveau mască.

După modelul de la București, nici la Alba Iulia, capitala românimii, nu a avut loc parada anuală. Autoritățile s-au sucit brusc peste noapte și au prelungit carantina, ca să prindă covidul adormit, la orele dimineții. La 6. De 1 decembrie.

La Satu Mare, primarul UDMR-ist nu s-a mai obosit să monteze Tricolorul României în oraș. Dacă e pandemie? De altfel, UDMR a declarat adeseori 1 decembrie drept „zi de doliu național” pentru unguri. 

București, Capitala țării, de Ziua Națională a României, în beznă totală. Luminițele de Crăciun care se aprindeau deja tradițional de 1 decembrie, în cinstea eroilor României Mari și a lunii Nașterii Domnului, au rămas stinse. USR-iștilor nu le plac sărbătorile românilor. Le pute România, cam ca troicii de aur Pleșu-Patapievici-Liiceanu.

Nimeni de la vreo Primărie n-a ieșit să ne spună de ce nu se aprind luminile și decorațiunile de Crăciun, nimeni nu și-a cerut scuze, nimeni nu a mai întrebat nimic. E deja ceva normal. Noul normal. Iar noi, începem să ne reobișnuim cu bezna.

Credeți că la „pelerinajul” permis, cel de la vot, când ne vom „închina” „aleșilor”, or să se aprindă, ca să ne aducă lumina de la Răsărit și pe străzile noastre, la fel ca la Chișinău, după ce vom fi fost duși de nas cu ciori vopsite, ba chiar și aurite?

După ce au ținut românii închiși în case de Sfintele Paști, la Învierea Domnului, după ce au întinat marile sărbători de Sfânta Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei și Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României – și au încercat, dar nu le-a mers, și cu Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor – acum  ni se pregătește și închiderea de Crăciun. Dacă nu cu mâna lor, cu mâna șefilor lor.

Și-apoi se știe, Moș Crăciun nu are mască. Deci n-are cum să mai vină pe
la noi. Nu-l lasă Orban, Iohannis, Arafat și Tătaru. Ciudat, nici un
Românu printre ei?! 

Oricum, colindele, care vestesc nașterea Pruncului și răsună de 2000 de ani neîncetat, anul acesta sunt interzise. Deși nici măcar comuniștii nu au îndrăznit asta. Așa cum nu au intrat, vreodată, peste credincioși în Biserică, după cum și-au permis cu nesimțire, la Constanța, malacii MAI care au năvălit peste băbuțele și mămicile refugiate de frig, cu tot cu copii, în interiorul lăcașului. Cu toate că aveau mască. Și-atunci nu se știa că 93% dintre ele sunt cârpe de șters praful, deși au fost impuse de Guvern și adepții sectei Covid pentru a fi comercializate de marile lanțuri de magazine supra-naționale ca „salvatoare de vieți”.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro


Distribuți acest articol