Internațional

Zelenski: 45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră într-o jumătate de zi

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul pentru poporul ucrainean, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru, nu simţim câte lovituri, pierderi, eforturi vor mai fi înainte. vedem că victoria este deja la orizont.

Dar nu noi vom fi copleşiţi, ci îi vom învinge. Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii.

Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum. Este nevoie mai mult decât oriunde altundeva în lume”, a spus Zelenski.

Boris Johnson le-a cerut liderilor G7 să nu „abandoneze Ucraina”

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut, sâmbătă, liderilor G7 să nu „abandoneze Ucraina” după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra „oboselii” în sprijinirea Kievului şi anunţând ajutor economic suplimentar, scrie lefigaro.fr.

Guvernul Marii Britanii „este gata să ofere 525 de milioane de dolari” Ucrainei, care se teme că va rămâne fără finanţare în toamnă, sub formă de garanţii pentru împrumuturi de la Banca Mondială, se arată într-un comunicat Downing Street, în ajunul unui summit al liderilor G7 (Franţa, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Italia, Canada şi Japonia) în sudul Germaniei.

Acest lucru aduce sprijinul financiar şi umanitar total al Londrei la aproximativ 1,8 miliarde de dolari. „‘Ucraina poate şi va câştiga. Dar ea are nevoie de sprijinul nostru pentru a face acest lucru. Nu este momentul să renunţăm la Ucraina”, a spus Boris Johnson. Liderul britanic s-a arătat în fruntea sprijinului occidental pentru Ucraina în faţa invaziei ruse lansate în februarie. A vizitat Kievul de două ori, iar Londra a oferit armatei ucrainene arme de la început.

Liderii G7 se întâlnesc de duminică în sudul Germaniei pentru un summit de trei zile, urmat de o întâlnire a liderilor NATO la Madrid. Potrivit Downing Street, Boris Johnson intenţionează să profite de intervenţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski luni pentru a „încuraja toate ţările G7 să sprijine Ucraina pe termen lung”, potrivit Downing Street. „Orice semn de oboseală sau slăbire a sprijinului occidental pentru Ucraina va lucra direct în favoarea preşedintelui (rus) Vladimir Putin”, a insistat Downing Street.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button