Distribuți acest articol

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, l-a contrazis pe Vlad Voiculescu, omologul său de la Sănătate. Discuția este legată de testarea elevilor, odată cu redeschiderea școlilor. Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri seară, formularul pe care părinţii îl pot descărca şi completa. Pentru a-și da acordul pentru testarea copiilor lor.

Sorin Cîmpeanu spune că formularul e ilegal

Însă, Sorin Cîmpeanu a spus că nu a găsit susținerea legală pentru acest act. Nu există un cadru legislativ prin care acel formular să fie cerut de autorități părinților.

„În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătăţii recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale şcolare, atunci când acest lucru este posibil. Testarea este esenţială pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, pentru sănătatea copiilor şi profesorilor şi pentru binele întregii comunităţi.

Recomandăm părinţilor să aducă din prima zi de şcoală formularul de consimţământ tipărit şi semnat, pentru ca elevii să poată fi testaţi imediat atunci când este nevoie”. A fost anunțul făcut de oficialii de la Ministerul Sănătății.


Distribuți acest articol