Internațional

Vladimir Putin vrea ca cetățenii cu dublă cetățenie din Rusia să fie înrolați în armată

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret care permite rușilor care au dublă cetățenie să servească în forțele armate ale țării.

Decretul modificat înseamnă acum că cei cu statut de rezidență permanentă în țări străine pot fi înrolați în armată.

Anterior, cetățenii cu dublă cetățenie erau scutiți de recrutare.

În septembrie, președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială în Rusia, deoarece țara s-a confruntat cu eșecuri militare în Ucraina și a declarat că forța de muncă suplimentară este necesară pentru a câștiga un război nu doar împotriva Ucrainei, ci și a susținătorilor săi occidentali.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia va recruta 300.000 de rezerviști pentru a-și susține campania militară.

Măsura a fost prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, recrutarea se va aplica doar rezerviștilor cu experiență militară anterioară.

Cu toate acestea, în lunile care au urmat au început să apară rapoarte potrivit cărora Rusia ar fi adunat persoane fără adăpost și le-ar fi trimis pe front.

Un grup de caritate cu sediul la Kiev, Food Not Bombs, a declarat pentru Mediazona, o agenție de știri independentă din Rusia, că a văzut zeci de oameni fără adăpost care au fost luați de pe stradă și duși la birourile de înrolare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button