Internațional

Vladimir Putin vizitează Coreea de Nord – Președintele rus a acceptat invitația lui Kim Jong Un

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acceptat să viziteze Coreea de Nord la invitaţia liderului său, Kim Jong Un, călătorind în mod excepţional în Rusia pentru a consolida legăturile dintre Moscova şi Phenian, în special cele militare.

Deocamdată, însă, nimic nu a fost comunicat oficial cu privire la un eventual acord pentru livrări de echipamente militare către Rusia cu scopul de a sprijini ofensiva acesteia în Ucraina, aşa cum a susţinut Washingtonul.

La finalul unei întâlniri , „Kim Jong Un l-a invitat cu curtoazie pe Putin să viziteze RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) atunci când îi convine”, a informat agenţia oficială nord-coreeană, KCNA, folosind numele oficial al Coreii de Nord.

Putin a acceptat cu plăcere invitaţia şi a reafirmat dorinţa sa neclintită de a face să avanseze istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC”, a mai declarat agenţia.

În aceeaşi zi, numărul unu nord-coreean l-a asigurat pe Vladimir Putin că Moscova va obţine o „mare victorie” asupra duşmanilor săi, Rusia fiind angajată într-un război în Ucraina de peste un an şi jumătate.

La rândul său, Putin a insistat pentru „viitoarea întărire a cooperării cu Phenianul, vorbind în faţa presei despre „perspectivele” cooperării militare cu Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor internaţionale care vizează ţara comunistă din cauza programelor sale nuclear şi balistic în dezvoltare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button