Internațional

Vladimir Putin ridică ștafeta – Soldații care luptă în Ucraina vor putea urca rapid în ierarhia politică!

În 2023, Rusia Unită va nominaliza foști militari, voluntari și persoane care şi-au desfăşurat activitatea în Donbas pentru a candida la alegerile locale, privind desemnarea structurilor executive legislative, transmite Vedomosti, citând patru surse din Administrația prezidențială.

Potrivit unuia dintre interlocutori, este benefic să existe în echipă astfel de candidați, pentru că „există o astfel de cerere în societate”.

„Acești oameni s-au dovedit a fi patrioți, așadar, dacă unul dintre ei doreşte să facă carieră politică, atunci au toate oportunitățile”, a spus o altă sursă. Potrivit unei surse apropiate Dumei de Stat, din acest motiv, mai mulți deputați au mers în zona „operațiunii militare speciale ruse din Ucraina”.

Aceștia se vor putea folosi de statutul de ‘veteran’ în viitoarele campanii electorale. De exemplu, a fost propus deputat al Dumei de Stat din partea Republicii Hakassia Serghei Sokol, care a mers în Donbas ca voluntar. Sokol pretinde că a fost înrolat în cadrul serviciilor de informații ca parte a unității Kaskad. Joi, acesta a anunțat că a prelungit un contract semnat pe trei luni cu Ministerul rus al Apărării. În 2023, Sokol poate participa la scrutinul pentru alegerea guvernatorului din Hakassia.

Alte trei partide parlamentare sunt dispuse să mizeze pe participanții la războiul din Ucraina. Prim-vicepreședintele Comitetului Central al Partidului Comunist al Federației Ruse, Iuri Afonin, a declarat că aproximativ 400 de membri ai partidului participă la ostilități ca voluntari, 13 persoane au fost ucise și alte 400 fac parte din ”forţele din Donbas”. Dmitri Gusev, șef adjunct al fracțiunii Rusia Justă, a declarat că 56 de membri ai partidului participă la ostilități. Aleksei Didenko, șef adjunct al fracțiunii LDPR, a declarat că câteva sute de membri ai partidului participă la lupte.

„Dar în viitor, mai devreme sau mai târziu, toate obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse, vor reveni la viața civilă și vor deveni o parte importantă a elitei noastre de partid”, a spus Didenko. Următoarele alegeri regionale din Rusia vor avea loc pe 10 septembrie. Guvernatorii urmează să fie aleși în 21 de regiuni ale țării.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button