Internațional

Vladimir Putin are un aliat puternic – China a livrat echipamente militare de sute de milioane de dolari

In timpul celor 17 luni de razboi, China a vandut Rusiei veste antiglont, lunete optice pentru imagistica termica si drone, in special. Toate acestea sunt folosite in razboiul impotriva Ucrainei. In acelasi timp, importul de bunuri chinezesti in Ucraina a scazut brusc.

In acest an, Rusia a importat drone din China in valoare de peste 100 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta de 30 de ori mai mult decat Ucraina. De asemenea, China a exportat in Rusia cu 69% mai multa ceramica folosita in veste antiglont – peste 225 de milioane de dolari. Exporturile de ceramica chineza in Ucraina au scazut cu 61% – la doar 5 milioane de dolari. Acest lucru este evidentiat de datele vamilor chineze si ucrainene.

Jurnalistii au aflat ca sute de mii de veste antiglont si casti au fost achizitionate de la Shanghai H Win de catre compania de fatada rusa „Silva”, inregistrata in Buriatia. Iar compania rusa „Rika” a achizitionat camere de termoviziune pentru 11 milioane de dolari.

O alta companie rusa, Legittelecom, a cumparat 100.000 de casti de la Shanghai H Win si acelasi numar de uniforme de la Deekon Shanghai. Firma Positron, inregistrata in Rostov, Rusia, a importat casti de airsoft, ceramica si drone in valoare de peste 60 de milioane de dolari de la compania chineza Beijing KRNatural in noiembrie si decembrie 2022.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button