Justiție

Vlad Pascu, șoferul drogat de la 2 Mai, află dacă va fi judecat în libertate

Vlad Pascu va fi prezent la proces, încercând să își convingă judecătorii că merită să fie eliberat din arest. Pascu, șoferul care a fost sub influența drogurilor în momentul accidentului, va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, așa cum au solicitat procurorii.

Pe lângă asta, el este judecat și pentru vătămare corporală din culpă, pentru conducerea unui autoturism sub influenţa drogurilor sau a alcoolului, dar şi pentru părăsirea locului accidentului.

De partea cealaltă, avocații săi au încercat să îndrepte vina către victime. Această hotărâre vine la scurt timp după ce a fost anunțat că dosarul său va fi judecat de aceeași judecătoare care l-a citat pe Sebastian, unul dintre tinerii decedați în accident.

Încă de la primul termen, procesul a întâmpinat dificultăți, iar magistratul i-a spus lui Pascu că poate participa în sala de judecată, iar el inițial a participat prin videoconferință. La al doilea termen, judecătoarea a decis că Pascu poate fi judecat prin procedură simplificată, beneficiind de o reducere a pedepsei pentru recunoașterea faptelor.

De asemenea, procurorii au solicitat strămutarea dosarului, dar cererea a fost respinsă de magistrați. Astfel, cazul rămâne în competența judecătoarei contestate de familiile victimelor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button