Justiție

Vlad Pascu a recunoscut faptele în sala de judecată – Magistrații au admis să fie redusă pedeapsă cu o treime

Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care, drogat fiind, a intrat cu mașina în două grupuri de opt tineri la 2 Mai, iar doi studenți au murit, și-a recunoscut faptele la termenul de joi de la Judecătoria Mangalia, iar judecătoarea a acceptat procedura simplificată, ceea ce ar însemna o reducere cu o treime a pedepsei.

Părinții celor doi tineri uciși au cerut încă dinaintea începerii procesului schimbarea încadrării juridice, însă solicitarea nu a fost dezbătută până acum. De asemenea, ei au cerut recuzarea judecătoarei, solicitare respinsă.

Amintim că judecătoarea este cea care la primul termen a întrebat dacă este în sală Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși în accident.

Tatăl lui Sebastian, tânârul ucis în accident, a mers în sala de judecată cu poza fiului său.

„Sincer, nu mai am nicio speranţă. La cum se judecă în ţara asta, chiar nu mai am nicio speranţă. Până şi acum, când m-a văzut cu poza băiatului în mână, m-a întrebat (judecătoarea – n.r.) cine sunt. Şi am zis că sunt tatăl lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sală ca să îl vadă”, a spus bărbatul.

„Judecătoarea a întrebat unde este fiul meu”

Procesul este judecat de judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu. La primul termen al procesului, când s-a dispus amânarea, judecătoarea a întrebat dacă este în sală și Sebastian Olariu, băiatul ucis.

Tatăl lui Sebastian Olariu a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia, spunând că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului: „Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. – buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button