Politică

Derapaj grav – Rareș Bogdan i-a numit trădători pe românii care ar pleca din țară în cazul unui război

Comentând rezultatele unui sondaj realizat în perioada 24-27 martie de IRES, conform căruia în situația în care războiul din Ucraina s-ar extinde și ar implica și țările NATO, 38% dintre români s-ar înrola pentru a-și apăra țara, 44% ar rămâne în țară dar nu s-ar înrola, iar 9% ar pleca din România într-un loc mai sigur, liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, a avut o reacție virulentă la adresa ultimei categorii, catalogându-i pe respectivii drept „trădători”. 

Declarația în cauză a fost făcută de prim-vicepreședintele PNL pe parcursul emisiunii „Radar Geopolitic” din data de 4 aprilie, realizată la TVR Info de jurnalista Loara Ștefănescu. 

Drept exemplu de patriotism, Rareș Bogdan i-a enunțat pe ucraineni, care de peste 10 ani de zile duc un război împotriva hoardelor ruse. În acest context, liderul liberal a atras atenția că un număr semnificativ de ucraineni plecați la muncă în străinătate s-au întors în țară pentru a se înrola pe front. 

„Trebuie să recunosc că sunt un pic mâhnit. N-am știut foarte multe despre Ucraina, dar pot să spun o chestiune, că sunt peste 300 de mii de ucraineni care au venit de la muncă din șantierele din Marea Britanie, Franța sau Germania ori de la restaurantele sau hotelurile din Italia pentru a se înrola pe front. Și m-am gândit întotdeauna dacă pentru cei 6 milioane de români există acest sentiment se a se întoarce să-și apere țara în cazul unei agresiuni. Nu am știut să răspund. Dar sigur că acest 38% arată totuși un grad al patriotismului care merge până la sacrificiu, iar acest răspuns «aș rămâne în țară, dar nu m-aș înrola în armată» nu este foarte îngrijorător din punctul meu de vedere, pentru că sunt absolut convins că românii, atunci când conștientizează pericolul pentru țară, pentru căminul lor, pentru familie, vor acționa, chiar dacă bravează și spun «Nu». Iar acei 9% care spun că vor pleca din țară nu meritau să se nască români. Sunt mai dur. Dacă erau astfel cei ce au luptat pentru independența României, dacă ar fi fost așa cei care au luptat pentru ca țara asta să fie România dodoloață, dacă erau așa cei care au ales să meargă pe front până la Cotul Donului sau până la Munții Tatra sau care au murit la Oituz sau la Mărășești, păi nu am mai fi existat. E dureros, iar acei indivizi nu au primit o educație de acasă, nu au ascultat în viața lor un cântec patriotic, nu știu legendele românilor, nu cunosc istoria românilor. Ăia 9% sunt trădători de țară! Cei care spun «Plec din România ca să mă salvez și nu-mi pasă ce se întâmplă cu țara mea», înseamnă că nu au pic de suflet românesc. Nu merită să poarte pașaportul românesc!”, a declarat Rareș Bogdan. 

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Sa mearga la razboi politicienii care baga Romania in razboi, impreuna cu familiile lor.
    Noi, oamenii de rand ce sa aparam: „saracia si neamul”?
    Noi, oamenii de rand, saracii Europei, nu prea mai avem ce apara. Bogatii si politicienii au ce apara.
    Asa ca…, sa mearga ei la razboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button