Internațional

Viktor Orban susține că strategia UE a eşuat: „Ucrainenii nu vor câştiga pe linia frontului”

Strategia Uniunii Europene în ceea ce priveşte războiul din Ucraina „a eşuat” iar blocul comunitar ar trebui să creeze un plan B, deoarece ucrainenii nu vor câştiga pe linia frontului, a declarat premierul Viktor Orban la radioul de stat ungar.

Viktor Orban, vorbind la Bruxelles, în marja unui summit UE, a declarat că există o „mare bătălie” în special în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina. Orban a spus că nu vede niciun motiv pentru ca Ungaria să impună contribuabililor săi să sprijine Ucraina.

UE urmează să decidă în decembrie cu privire la revizuirea bugetului 2021-27 în valoare de 1.100 de miliarde de euro (1.200 de miliarde de dolari), care este deja tensionat din cauza cheltuielilor de urgenţă în timpul pandemiei COVID şi de când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

Executivul blocului a propus ca statele membre să contribuie mai mult la bugetele comune pentru a oferi 50 de miliarde de euro Ucrainei şi să cheltuiască alte 15 miliarde de euro pentru migraţie. O altă propunere ar urma să aloce 20 de miliarde de euro în ajutor militar pentru Ucraina.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button