Internațional

Viktor Orban promite să țină Ungaria în afara războiului: „Bruxellesul că este favorabil războiului”

Campania Fidesz se concentrează pe acuzarea opoziţiei că este în favoarea războiului şi că se supune ordinelor venite de la Bruxelles, despre care spune că urmăreşte să prelungească conflictul armat dintre Ucraina şi Rusia şi să forţeze implicarea Ungariei în război.

Războiul din Ucraina domină campania din Ungaria pentru alegerile europarlamentare, premierul  Viktor Orban acuzând Bruxellesul că este favorabil războiului.

Doar pace, doar Fidesz” este unul dintre principalele sloganuri ale formaţiunii. „Ceea ce se întâmplă astăzi la Bruxelles şi Washington este un tip de pregătire a atmosferei pentru un eventual conflict armat direct. Am putea spune că este pregătirea pentru intrarea Europei în război„, a declarat recent premierul Orban.

El a afirmat răspicat că se bazează pe o consolidare a naţionalismului şi a dreptei în Parlamentul European şi că partidul său aspiră să se alăture Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), din care fac parte partide ultranaţionaliste şi de extrema dreaptă, cum ar fi Vox (Spania), Fraţii Italiei sau Lege şi Justiţie (Polonia).

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button