Internațional

Viktor Orban îi spulberă visele lui Zelenski de aderare la UE: „Nu știm cât de mare este teritoriul acestei țări pentru că războiul încă se desfășoară”

Viktor Orban a precizat că UE trebuie să răspundă la întrebări foarte dificile până când va ajunge în punctul în care va putea decide dacă vor începe negocierile pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Iată ce a spus acesta: „Când vom discuta la Bruxelles, în toamnă, despre viitorul Ucrainei, nu vom putea evita întrebarea dacă ne putem gândi serios la aderarea unei astfel de țări.

Putem începe negocierile cu o țară care se află într-un război teritorial? Nu cunoaștem dimensiunea teritoriului acestei țări, deoarece este încă în război, și nu știm care este populația sa, deoarece aceasta fuge. … Admiterea unei țări fără a-i cunoaște parametrii ar fi fără precedent”, a menționat șeful Guvernului de la Budapesta.

Mai mult, Orban a afirmat în Parlamentul ungar că Guvernul său ”nu va sprijini Ucraina în nicio problemă internațională” până când drepturile minorității maghiare din vestul Ucrainei nu vor fi restabilite.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button