Internațional

Viktor Orban: „Guvernele care susțin sancțiunile contra Rusiei cad unul după altul”

”Sancțiunile introduse vor provoca pagube uriașe și Europei. De fapt, de la război, deci în jumătate de an, Rusia a câștigat venituri de 158 miliarde euro din exporturile crescute de energie. Aceasta este mai mult decât veniturile totale anuale din export ale Rusiei pentru 2021.

În plus, jumătate din acești bani, 85 miliarde euro au fost plătiți de țările Uniunii Europene. Se poate spune că sancțiunile au sărăcit poporul european și Rusia nu a căzut în genunchi. Această armă a tras invers, cu sancțiunile Europa s-a împușcat în picior”, avertizează premierul Ungariei, Viktor Orban, pe Facebook.

”La Bruxelles, în iunie, birocrații au promis că sancțiunile vor aduce sfârșitul războiului. Nici azi nu vedem sfârșitul războiului, iar facturile la energie au crescut foarte mult. Prețurile sancționate la energie nu sunt, sau este foarte greu de gestionat întreprinderile europene. Așteptăm alegeri, toată Europa așteaptă un răspuns de la Bruxelles la întrebarea, cât timp vom face asta. Dacă asta continuă, toată Europa se va scufunda. Este timpul să fim sinceri cu prietenii noștri americani în legătură cu asta. Până când nu e prea târziu.

Din ce în ce mai mulți oameni furioși în Europa. Birocrații de la Bruxelles trebuie să înțeleagă că nu este posibil să te joci cu soarta unor economii întregi și a milioane de oameni. Acest lucru este iresponsabil! Și să răspunzi la facturile mari la energie trimițându-le la Moscova este un act dureros și ofensator. Nu e de mirare când oamenii furioși se simt păcăliți și înlocuiesc guvernele țărilor care susțin sancțiunile unul după altul”, a spus liderul ungar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button