Internațional

Viktor Orban declară război multinaționalelor: „Trebuie forţate să înceteze creşterile nejustificate ale preţurilor”

Prim-ministrul Viktor Orbán a declarat că protejarea locurilor de muncă, reducerea inflaţiei şi creşterea salariilor sunt cele mai importante pentru economia Ungariei.

El a spus că în situaţia actuală guvernul trebuie să protejeze locurile de muncă, în privinţa aceasta stă bine, mai mult, în ţară există 70-80 000 de locuri de muncă neocupate, care reprezintă o lipsă pentru economia ungară. Deocamdată, economia ungară oferă locuri de muncă în primul rând maghiarilor, iar guvernul este capabil să menţină situaţia în care cei care vor să muncească pot să o facă – a spus el. 

Viktor Orbán a considerat importantă reducerea inflaţiei, în scopul căreia cabinetul a recurs la măsuri radicale. Multinaţionalele care speculează cu preţurile trebuie forţate să înceteze creşterile nejustificate ale preţurilor – a spus el. 

El a adăugat că trimestrul al treilea este deja sensibil mai bun decât al doilea. De asemenea, el a spus că ar dori să vadă “un zero pozitiv” în privinţa salariilor reale şi a creşterii economice până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că majorările salariale din a doua jumătate a anului ar putea compensa toate lucrurile rele negative care s-au întâmplat în primul semestru. 

El a explicat: în pofida faptului că primul trimestru a fost greu pentru toată lumea, economia ungară a rezistat bine, cifrele şomajului nu s-au înrăutăţit. 

De asemenea, el a subliniat că bugetul anului viitor prevede o rată a inflaţiei de 6%, dar aceasta ar putea fi chiar şi de 5% în anul care vine.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button