ActualitateInternațional

Viktor Orbán: Bruxelles e vinovat de creșterea prețurilor la energie – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Poziţia Ungariei este aceea că Uniunea Europeană trebuie să îşi schimbe politica privind preţurile la energie, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, la Brdo, în Slovenia, înainte de întrevederea şefilor de stat şi de guverne din statele membre ale UE şi din Balcanii de Vest.

  Potrivit scurtei sale declaraţii, prim-ministrul maghiar consideră că vina creşterii preţurilor o poartă – cel puţin parţial – Comisia Europeană. Anumite reglementări trebuie schimbate, altfel toată lumea va fi dezavantajată, a spus Orbán.

  Şeful guvernului de la Budapesta a mai declarat că Ungaria nu este, deocamdată, afectată de creşterea preţurilor, deoarece preţurile nu pot depăşi un anumit plafon stabilit. Însă aşa-numitul pact verde propus de Comisia Europeană implică, totuşi, impozite indirecte pentru proprietarii de case şi de maşini, ceea ce este

  inacceptabil din punctul de vedere al Ungariei, a adăugat premierul.

  În cadrul cinei de marţi seară, liderii statelor membre UE au abordat şi subiectul creşterii preţurilor la energie, iar reprezentanţii UE au semnalat faptul că subiectul urmează să fie abordat mai în detaliu, în următoarele săptămâni.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button