Distribuți acest articol

Șoferii de camioane furioși s-au certat cu ofițerii de poliție din Dover, după ce au rămas zile întregi blocați în Marea Britanie din cauza interdicției de călătorie impuse Marii Britani de către Franța. Autoritățile franceze și-au închis frontiera luni, pe fondul temerilor că o nouă tulpină de coronavirus provenită din Regatul Unit ar afecta restul Europei. Ministrul de cabinet Robert Jenrick a declarat că în jur de 4.000 de camioane ar putea fi blocate în regiunea Kent.

Majoritatea șoferilor europeni, mulți blocați cu camioanele lor și fără acces la alimente calde sau facilități de baie, s-au înfuriat din ce în ce mai mult pe măsură ce a devenit clar că s-ar putea să nu ajungă acasă la timp de Crăciun împreună cu familiile lor.

„Nu ne dau mâncare, nu ne dau băuturi, nu ne oferă igienă, nu ne oferă nimic”, a spus un  șofer spaniol.

„Situația este practic inumană, așa că ceea ce cerem este o soluție. Cred că ce se întâmplă acum nu se datorează coronavirusului sau altceva, se datorează Brexitului, datorită politicii interne sau ceva de genul acesta”, a mai decalarat șoferul spaniol.

Poliția Kent a lansat ulterior următoarea declarație: „Poliția Kent a primit rapoarte în dimineața zilei de miercuri, 23 decembrie 2020, despre tulburări care au implicat persoane atât în ​​Dover, cât și la unitatea de exploatare a camioanelor conduse de DfT la Manston, care speră să traverseze Canalul.  Un bărbat a fost arestat pentru blocarea unei autostrăzi în Dover și rămâne în arest. Ofițerii de la sol din ambele locații lucrează cu agenții partenere pentru a se asigura că cei care speră să călătorească pe continent să respecte cele mai recente cerințe guvernamentale de călătorie în ceea ce privește testarea Covid.”

Printre cei blocați la frontiera britanică sunt și foarte mulți români care încearcă să ajungă acasă de Sărbători.


Distribuți acest articol