Distribuți acest articol

România se aliniază restul țărilor din Europa și închide frontiera aeriană din cauza unei noi tulpine de coronavirus. Regatul Unit a fost trecut pe lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Franța a închis frontiera terestă cu Marea Britanie ceea ce a provocat cozi kilometrice la punctele de frontiere. Printre cei blocați la frontieră sunt și românii care vor să se întoarcă acasă de sărbători. Guvernul britanic a instalat o carantină totală, la fel ca în primăvară, datorită numărului mare de cazuri de coronavirus.

Portul Dover s-a închis tuturor vehiculelor de marfă care părăseau Marea Britanie, pentru următoarele 48 de ore, după ce Franța a impus o interdicție de călătorie, de la ora 23:00 noaptea trecută, pe fondul răspândirii tulpinei mutante a coronavirusului.
 
Transportatorii care vin în Marea Britanie din Franța vor fi deocamdată autorizați să treacă frontiera, însă este posibil ca acești să nu mai poată intra în Marea Britanie. Aproximativ 10.000 de camioane pe zi tranzitează prin Dover, cu 20% din totalul bunurilor aduse și vândute în Marea Britanie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care afirmă că este cu 70% mai contagioasă.

Cetățenii români vor fi obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile la întoarcerea în țară. Mulți cetățeni europeni doresc să părăsească Marea Britanie în această perioadă, deoarece de la 1 ianuarie se va activa Brexit.


Distribuți acest articol