Distribuți acest articol

Mii de austrieci au ieșit de Anul Nou în centrul orașului Linz pentru a protesta împotriva dictaturii coronavirus, instalate de autoritățile austriece. Austriecii nu mai respectă carantina și spun că le-au fost încalcate toate drepturile și libertățile, iar dictatura coronavirus trebuie să înceteze.

Presa austriacă i-a catalogat pe protestatari, drept extremiști de dreapta și conspiraționiști. Austria se află într-o carantină totală și oamenii nu au voie să iasă pe străzi fără un scop ce ține de strictul necesar sau interes de serviciu.

„În perioada 26 decembrie – 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou pe tot parcursul zilei”, a indicat guvernul într-un comunicat. Până acum, restricţiile de circulaţie au fost decretate între orele 20:00 şi 06:00.

Magazinele şi şcolile se vor închide din nou până la 18 ianuarie. Deschiderea staţiunilor de schi este lăsată la latitudinea autorităţilor locale şi regionale.

Din 15 ianuarie, doar persoanele care au făcut un test antigen vor putea reveni la viaţa socială înainte de ridicarea generală a restricţiilor pe 24 ianuarie, a precizat guvernul.

”În cursul săptămânii 18-24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise pentru toţi cei care au făcut un test antigen în urmă cu mai puţin de o săptămână’, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului austriac.


Distribuți acest articol