ActualitateȘtiri

VIDEO LIVE: Familiile minerilor au venit la gura minei. Oamenii sunt disperați și s-au săturat de minciuni

Familiile minerilor au venit în fața minei Lupeni pentru ai susține pe cei aflați în subteran. Oamenii spun că nu mai sunt plătiți de luni bune și banii Complexului Energetic Hunedoara au fost furați de oamenii numiți politic în funcții de la București.

Minerii nu au încredere în administratorul special Cristian Roșu, care le-a promis că salariile or fie plătite până pe 26 februarie.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate pe 15 februarie, însă au întârziat din cauză că societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru plata acestora.

De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.

„Am pierdut serviciile de sistem de la data de 31 decembrie. Ele asigurau o bună parte din fondurile pe care le primeam, circa 5 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care fondul de salarii este de 12 milioane de lei. Ajutorul pentru închiderea Minei Lonea era 2 milioane lei. Am pierdut, dintr-odată, 7 milioane de lei, din 12 milioane de lei”, a declarat Roşu.

CEH este format din minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia, numărând circa 4.000 de angajaţi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button