ActualitateInternațional

VIDEO: Haos total la Roma! Zeci de mii de protestatari au ieșit în stradă împotriva certificatului verde obligatoriu la locul de muncă – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Zeci de mii de protestatari au mărșăluit astăzi în centrul Romei împotriva extinderii certificatului verde Covid-19 la toate locurile de muncă. Au fost ciocniri cu poliția, în timp ce manifestanții își exprimau nemulțumirea față de certificatul verde, care până acum era cerut doar la intrarea în muzee, evenimente sportive și restaurante.

  Protestatarii au denunțat un „șantaj criminal și laș” din partea statului italian. Obligându-i pe muncitori să se vaccineze, statul „se absolvă de orice responsabilitate pentru consecințe fatale sau grave, dar obligă indirect oamenii să fie vaccinați pentru a putea merge la muncă”, a spus o protestatară.

  În cadrul sistemului care se dorește a fi implementat, oricine intră în locuri publice trebuie să furnizeze un certificat de vaccinare, dovada recuperării după Covid-19 sau un rezultat recent al testului negativ.

  În urmă cu trei săptămâni, guvernul premierului Mario Draghi a anunțat că schema va fi extinsă la toate locurile de muncă începând cu 15 octombrie, iar angajații care refuză să se conformeze vor fi amenințați cu suspendarea fără plată.

  Sistemul de permise de sănătate este deja în vigoare pentru toți lucrătorii medicali. „Am fost amândoi suspendați în urmă cu două luni”, a spus Cosimo, unul dintre protestatari. El și soția sa Morena sunt ambii asistenți medicali.

  Cuplul spune că are probleme de imunitate și alergie și că a fost scutit de cerința de vaccinare de către medicul de familie. Dar ambii au fost suspendați fără plată.

  Stefano, care a venit de la Como în nord pentru a se alătura protestului de astăzi, s-a arătat nemulțimit de faptul că trebuie să se testeze periodic. „Trebuie să plătesc pentru a lucra. Este absurd „, a spus el.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button