Internațional

Ursula von der Leyen vrea mai mult – Cere ca Uniunea Europeană să investească 70 miliarde de euro pentru înarmare

Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, a declarat că Comisia este gata să depăşească obstacolele pentru a creşte producţia de apărare, deoarece Uniunea Europeană „trebuie să treacă acum în regimul economiei de război”.

Liderii de la Bruxelles vor accelera procedurile de achiziţie publică şi va elimina obstacolele din calea transferului de muniţie în cadrul pieţei unice. Thierry Breton a reiterat solicitarea privind creşterea capacităţii de producţie a industriei de apărare europeană la un milion de cartuşe pe an.

Josep Borell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, a afirmat că în următorii trei ani statele membre UE vor cheltui 70 miliarde euro pentru a-şi spori capacitatea de apărare.

Comisia Europeană a prezentat un plan de creştere a capacităţii de producţie de muniţie prin injectarea de 500 milioane euro din fonduri structurale şi din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în fabricile europene pentru a stimula producţia de arme – corelate cu o cofinanţare de aproximativ 500 de milioane de euro din ţările membre şi din alte surse.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button