Internațional

Ursula von der Leyen, în vizită în Ucraina – Bruxelles a acordat până în prezent ajutor financiar în valoare de 67 de miliarde de euro

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Cea de-a cincea vizită efectuată de Von der Leyen în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în această ţară în februarie 2022 are loc la o dată simbolică pentru Europa.

Uniunea Europeană sărbătoreşte pe 9 mai pacea durabilă între membrii săi care a urmat sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial în 1945, în timp ce Rusia îşi marchează victoria asupra Germaniei naziste printr-o paradă militară anuală.

În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care se află în al doilea an, preşedinta Comisiei va ”reafirma sprijinul neclintit al UE faţă de această ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt la Bruxelles.

Ucraina a fost desemnată anul trecut drept ţară candidată la aderarea la UE şi aşteaptă o evaluare din partea Comisiei pentru a stabili dacă eforturile sale de reformă sunt suficiente pentru a începe negocierile oficiale de aderare.

Bruxelles a acordat până în prezent Ucrainei un ajutor militar, financiar şi umanitar în valoare de 67 de miliarde de euro, în timp ce se lucrează la un nou set de sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button