Ursula von der Leyen îl atacă pe Vladimir Putin: „Rusia este cea mai directă amenințare la adresa ordinii mondiale”

Rusia este ”cea mai directă ameninţare” la adresa ordinii internaţionale din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Rusia ”este astăzi cea mai directă ameninţare la adresa ordinii mondiale cu războiul barbar împotriva Ucrainei şi pactul său îngrijorător cu China”, a afirmat von der Leyen, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul japonez Fumio Kishida.

La întâlnire a participat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Înalţii oficiali ai UE se află la Tokyo pentru o rundă de discuţii pe fondul războiului din Ucraina, îngrijorarea crescând şi cu privire la rolul Chinei.

„Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o chestiune pentru Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie tolerat”, a spus Kishida, al cărui guvern s-a alăturat sancţiunilor dure împotriva Moscovei, inclusiv în materie de energie.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Rusia caută soldați în mediul online pentru a lupta în Ucraina – Salariile ajung și la 500 de euro pe lună
Next post Isărescu anunță că românii au fost abandonați: „Nu avem de unde să mai reducem impozite sau să acordăm ajutoare”