ActualitatePolitică

Ungaria ocupă România acolo unde statul român a abandonat! Iohannis și Aurescu, în genunchi în fața lui Viktor Orban

Mulți tind să cadă în capcana ieftină a ocupării Ardealului de către Ungaria și nu observă imaginea de ansamblu. Ungaria ocupă zonele lăsate libere de statul român, cum ar fi sportul(fotbalul, hocheiul), mediul cultural, respectiv clădirile monument istoric și simbolistica.

Viktor Orban este un Nicolae Ceaușescu al Ungariei în opinia mea, fapt nemaiîntâlnit în politica Europei de la execuția tovarășului. Cei mai în vârstă își pot aduce aminte că Nicolae Ceaușescu nu era niciodată de acord cu deciziile din cadrul statelor Pactului de la Varșovia și CAER. Ceaușescu avea de fiecare dată ceva de comentat. Ce face astăzi Viktor Orban? Critică toate deciziile UE și pune bețe în roate Bruxelles-ului cum punea Ceaușescu Moscovei.

Ungaria are interese meschine în Transilvania dar a înțeles că poate obține chiar mai mult din cauza faptului că statul român și-a abandonat cetățenii. Statul român a abandonat fotbalul românesc prin numirea la FRF și LPF a unor personaje dubioase ce au dus performanțele spre zero. România nu mai are fotbal, iar statul român nu a intervenit. Premierul maghiar Viktor Orban a observat acest lucru și a venit cu investiții majore la Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă care a câștigat anul acesta Super Cupa României și Cupa României.

Românii se uită la acțiunile lui Viktor Orban și privesc cu dezamăgire la statul român care le-a furat una din puținele bucurii. Ne aducem aminte cu lacrimi în ochi când naționala României cu Hagi în teren scotea 1 milion de români în stradă. Eram săraci dar aveam și noi o bucurie. Era mândria noastră națională. Statul român trebuia să le facă statui cum a spus Gheorghe Hagi. Statul eșuat condus de Iohannis a ales să lase totul în paragină. Faptul că meciul Sepsi Sfântu Gheorghe- Olimpia Ljubljana nu a fost transmis de nicio televiziune românească este încă un meci câștigat de Viktor Orban, de altfel și prezent la meci.

”A cumpărat drepturile o televiziune care se vede numai în Transilvania. S-a transmis în maghiară. Ei au luat transmisiunea și pentru suporteri au vrut să transmită măcar pe Youtube.”, a spus  Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi.

Viktor Orban își marchează teritoriul prin prezența la meciul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă finanțată de Guvernul Ungariei.

Pentru că Guvernul incompetent de la București nu a fost în stare să construiască un patinoar pentru echipa națională am ajuns să auzim imnul așa zisului ținut secuiesc la meciurile României. Pentru că statul român a lăsat în paragină clădirile de patrimoniu, MAE ungar a început să le cumpere și să le modernizeze integrându-le în circuitul maghiar. Ați văzut cu toții cum arată Băile Herculane, iar statul român privește impotent. Să nu ne mirăm dacă Ungaria va începe să le reabiliteze și să le reintegreze în circuitul turistic.

La nivel cultural și simbolistic Ungaria își face de cap în Transilvania pentru că președintele Iohannis și MAE român condus de ministrul ”trabucel”, Bogdan Aurescu, nu au făcut nimic pentru români și cultura română. Ungaria a împânzit Transilvania cu steaguri secuiești și ungare, statui și simbolistică maghiară pentru că Iohannis și Aurescu le-au permis. Să nu mai vorbim de faptul că în ultimii 32 de ani ministerul Culturii a fost preponderent în ograda UDMR din cauza guvernelor trădătoare de țară PSD și PNL.

Acum Viktor Orban începe să culeagă roadele. În primul rând, el se menține la putere cu voturile maghiarilor din România și imaginea de lider atotputernic. Faptul că acționează la ordinele Moscovei, în mod normal ar trebuie să bage în alertă statul român, dar el nu mai este condus. Avem un dulap la Cotroceni și diplomați de carton care nu văd mai departe de un pahar de wisky și-un trabuc. Mai nou în Transilvania, primarii liberali au început să îndepărteze statuile lui Avram Iancu din piețele centrale.

Ați auzit voi ca MAE român să reacționeze la declarațiile belicoase ale oficialilor maghiari sau să îl convoace pe ambasadorul maghiar? Nu. Nimic. În declarațiile publice oficialii maghiari prezintă Transilvania ca pe un teritoriu al țării mamă Ungaria. Liderii de la Budapesta se deplasează nestingherit prin Ardeal unde fac propagandă antiromânească și își susțin teoriile anti-UE și pro-Rusia.

Acțiunile revanșarde ale Ungariei vor deveni și mai agresive pentru că statul român nu întreprinde niciun fel de măsuri în contrapondere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button