ActualitateGuvernPolitică

Cu Viktor Orban și liderii UDMR în tribune: Meciul dintre Ungaria și echipa așa zisului ținut secuiesc a avut loc deși a fost interzis oficial

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc a fost inaugurat azi, într-un eveniment început la ora 18:00, sub privirile premierului Ungariei, Viktor Orban. Un amical între Ungaria U18 și o așa-zisă selecționată U18 a Ținutului Secuiesc, care a îmbrăcat tricourile celor de la Csikszereda, pentru a fenta interdiciția FRFSteagul Ținutului Secuiesc în dreptul echipei Csikszereda U18 a fost primul că de fapt schimbarea anunțată de clubul din Miercurea Ciuc e de fapt o scamatorie. De fapt pe teren s-a aflat până la urmă echipa Ținutului Secuiesc, lucru confirmat de foaia de joc.scrie Gazeta Sporturilor.

Potrivit fotografiilor postate pe pagina de Facebook a primarului din Mierurea-Ciuc, Korodi Attila, alături de premierul Ungariei, la eveniment au fost prezenţi vicepremierul României, Kelemen Hunor, ministrul Sportului, Eduard Novak, dar şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Pe pagina de Facebook a echipei din Miercurea-Ciuc s-a anunţat, în cursul zilei de sâmbătă, că meciul dintre FK Csíkszereda U18 şi Ungaria U18 va avea loc, „în ciuda zvonurilor” .

Într-o altă postare, suporterii au fost informaţi că toate biletele au fost vândute şi cine nu are bilet să nu meargă la stadion, mesajul fiind încheiat cu „Hai Ungaria, hai Ţinutul Secuiesc!”.

Înainte de începerea partidei, în dreptul celor două echipe aliniate în faţa tribunelor a fost adus steagul Ungariei, respectiv steagul secuiesc şi au fost intonate imnurile de stat ale României şi Ungariei, precum şi imnul secuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button