Ungaria: Extinderea beneficiilor pentru familii a dus la creșterea căsătoriilor și al nașterilor
Distribuți acest articol

Distribuie acest articol!

  Pe măsură ce guvernul a extins beneficiile pentru familii, a crescut şi numărul căsătoriilor şi al naşterilor, a declarat sâmbătă ministrul ungar pentru familie, Katalin Novak.

  Ea a menţionat într-un comunicat că guvernul a acordat prioritate familiilor în ultimul deceniu. În nicio altă ţară din UE dorinţa de a avea copii nu a crescut atât de mult ca în Ungaria din 2010, relatează MTI.

  Interesul din străinătate faţă de politicile familiale maghiare este, de asemenea, în creştere, a spus ministrul, adăugând că, în pofida greutăţilor provocate de pandemie, încrederea în guvern pentru a-i ajuta pe oameni să întemeieze o familie şi să crească copii a rămas de nezdruncinat.

  Cu aproape 5 la sută din PIB, guvernul ungar cheltuieşte cel mai mult pentru familii din Europa, a spus Novak.

  Ultima dată când rata căsătoriilor a fost atât de ridicată în Ungaria a fost în 1986, în timp ce numărul divorţurilor nu a mai fost atât de scăzut din 1962, se arată în comunicat.

  Numărul căsătoriilor aproape că s-a dublat din 2010, în timp ce numărul divorţurilor este cu 37% mai mic, iar disponibilitatea de a avea copii a crescut cu aproape 24%.

  Novak a declarat că guvernul va continua să transmită familiilor beneficiile creşterii economice. În cazul în care creşterea economică depăşeşte 5,5% pe an, părinţii cu copii îşi vor recupera impozitele până la nivelul impozitului pe salariul mediu, a explicat ea.


  Distribuie acest articol!


   Distribuți acest articol