Distribuți acest articol

Guvernul de la Budapesta a înțeles că școala online nu este benefică pentru copii și îi ține pe părinți acasă. În weekend, a avut loc o testarea masivă a lucrătorilor din grădinițe și școli, pentru a redeschide instituțiile de învățământ.

Cei care lucrează în învățământul public au solicitat testarea și au putut afla înainte de a începe grădinița și școala dacă ar putea fi infectați cu Civid-19. Obiectivul guvernului de la Budapesta rămâne ca creșele și școlile să funcționeze fără probleme și ca părinții cu copii mici să poată merge la muncă.

Testările s-au făcut pe bază de voluntariat și au fost gratuite. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre cele 99 de puncte organizate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din absolvenți de medicină și din studenți la medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României. 


Distribuți acest articol