Internațional

Un senator democrat îi cere lui Joe Biden dovezi că este apt fizic și mental pentru a exercita funcția de președinte

Performanţa lui Joe Biden la prima dezbatere televizată la CNN cu Donald Trump continuă să facă valuri în rândul democraţilor.

Alesul din Rhode Island (nord-est), un reprezentant al aripii stângi a Partidului Democrat, se declară ”destul de îngrozit” de confruntarea de la CNN, în care preşedintele american a apărut foarte confuz, iar uneori complet pierdut.

Casa Albă respinge de luni de zile, uneori cu anumită iritare, orice întrebare pe tema facultăţilor fizice şi mentale ale preşedintelui american, a cărui uşuinţă fizică şi verbală a cunoscut un declin.

Greii din partid îşi exprimau până acum în mod public susţinerea, însă după dezbaterea de joi nervozitatea creşte în rândul simpatizaţilor şi donatorilor, dintre care unii reproşează cercului apropiat al preşedintelui o lipsă de transparenţă cu privire la facultăţile acestuia.

Alţii îi cer lui Joe Biden să răspundă în mod concret îngrijorărilor printr-o multiplicare a conferinţelor de presă sau a discuţiilor ”fără plasă de siguranţă” cu jurnalişti sau susţinători.

Luni, o jurnalistă l-a întrebat din senin pe preşedinte dacă intenţionează să se retragă din cursă, la sfârşitul unui scurt discurs pe care l-a susţinut la Casa Albă pe tema unei hotărâri a Curţii Supreme.

Joe Biden s-a întors cu spatele şi a ieşit din sală.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button