Justiție

Un securist de la SRI a ajuns șef peste Delta Dunării – Marcel Ciolacu a semnat pentru el

Noul guvernator al rezervației Biosferei Delta Dunării, numit de către premierul Marcel Ciolacu, este Bogdan Ioachim Bulete, care a fost angajat al Serviciului Român de Informații (SRI), dar și șeful Poliției Locale Tulcea, funcție în care a ajuns, potrivit presei locale, cu susținerea PPDD, partidul fondat de Dan Diaconescu.

Potrivit portalului Agenției Naționale de Integritate, Bogdan Ioachim Bulete a început să-și depună declarațiile de avere în anul 2013, când a ajuns în funcția de director executiv al Poliției Locale Tulcea.

În declarația de avere, Bulete a scris că în anul 2012 a obținut venituri de la SRI Tulcea sub formă de „soldă și alte drepturi”.

La acel moment, Bulete nu declara niciun imobil, ci doar un autoturism BMW.

Presa locală a scris că Bogdan Ioachim Bulete a ajuns șeful Poliției Locale Tulcea în urma unui concurs însă fiind susţinut de PPDD, partidul fondat de Dan Diaconescu.

Bulete a ajuns ulterior la administrația Deltei, unde a fost consilier, șef serviciu și apoi director executiv.

În ultimii șapte ani, Bogdan Ioachim Bulete și soția sa au dobândit prin cumpărare trei terenuri intravilane în județul Tulcea, de 931 mp, 941 mp și 4.482 mp, precum și o casă de 150 mp. Aceștia mai au un autoturism Mitsubishi și un credit la Banca Transilvania de 30.000 de lei, contractat în anul 2019 cu scadența în 2024.

De asemenea, potrivit declarației de avere completate în mai 2023, în ultimul an fiscal încheiat, Bogdan Ioachim Bulete a obținut un salariu net de 86.703 lei de la Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea.

Bogdan Ioachim Bulete preia conducerea de la Gabriel Teodosie Marinov, care a demisionat săptămâna trecută.

Noul Guvernator ocupa poziția de director executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și este absolvent al Facultății de Științe și Inginerie Alimentară din Galați, specializarea în „Piscicultură și Acvacultură”.

Decizia privind numirea sa în funcția de Guvernator, cu rang de subsecretar de stat, a fost semnată de către premierul Marcel Ciolacu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button